Українська стиліст та кастинг директор зробила покази MARC JACOBS і VERSACE в Нью-Йорку

20 Липня 2023

Останній рік українська стилістка Evagria підкорює нью-йоркську fashion індустрію і набуває нового досвіду в агенції DM CASTING на посаді кастинг директора. Свій шлях до показів Marc Jacobs, Versace і Michael Kors вона почала в Україні, працюючи з потужними українськими брендами та постановницею шоу в рамках Ukrainian Fashion Week.

Evagria зізнається, що в Нью-Йорку працювати у спокійному темпі не можливо, якщо хочеш досягти успіху: робота по 16 годин до 23, постійні пошуки нових облич, надскладна комунікація з букерами агенцій по всьому світу. Але жага до самодовершення, нового досвіду і роботи з провідними брендами світу моди кожного дня надихає стилістку до роботи. Головний принцип - робити все бездоганно і без помилок, які можуть дорого коштувати у такій масштабній індустрії. Але, за словами Євагрії, досвід на українському тижні моди дуже допоміг в акумаліції, де організація була завжди на достойному рівні, але зізнається, що все ж таки настільки злагодженості організації не вистачає.

MARC JACOBS SS23

Рівень проведення показів максимально високий і командам, що займаються організацією все одно наскільки відомий бренд. Усе має бути чітко сплановано та організовано завчасно, щоб у день показу було менше проблем та затримок.

Найпрекраснішим стилістка вважає роботу у тандемі з креативними і впливовими персоналіями індустрії, адже постійно працює в тандемі з дизайнером і стилістом показу. Особливо це відображається на етапі pre-casting і main casting, які проходять за тиждень до показу, на яку попередньо в тандемі готуюсь вибірку з 300 моделей.

За рік роботи, Євагрія встигла попрацювати з передовими брендами, але мрією залишається показ YSL, який є клієнтом DM CASTING, тож сподівається, що в скорому часі ця мрія здійсниться. З тих показів, що запам’ятались виділяє Marc Jacobs FALL23: робота зі стилістом шоу - головним редактором i-D Аластер МакКім, головний офіс бренду знаходиться у самому центрі Нью Йорку, показ у New York Public Library, який увійшов в історію як один з найшвидших показів – пройшов за три хвилини.