Українська сукня підкорює червону доріжку на премії Оскар 2023

20 Березня 2023

Українка Ольга Хофман, яка у 2015 році здобула титул Mic Німеччина. Супутниця Майка Маріно - майстра по спец-гриму, який отримав номінацію за найкраще досягнення по гриму та зачісці на Оскар 2023 в фільмі «Batman». Для Ольги було важливо вийти на червону доріжку саме у сукні українського дизайнера, і вона звернулася за персональним замовленням до бренду YS COUTURE.

Для дизайнера Яніса Степаненко і команди YS COUTURE було надзвичайною честю створити за такий короткий проміжок часу цю неймовірну сукню, під ракетними обстрілами столиці й в умовах екстреного відключення світла. Це стало справжнім викликом для його команди, що знову доводить суперсилу українців.

Яніс Степаненко поділився своїм баченням під час процесу створення сукні:

Сьогодні українська жінка вимушена бути сильною, інколи, навіть мужньою; я закликаю до того, щоб наші жінки змогли зберегти свою ніжність та красу. Пані Ольга в образі посла української краси та миру, втілює жіночність, витонченість і силу нашої нації

На створення сукні пішов місяць кропіткої і самовідданої ручної роботи майстрів. Загалом, на сукню було витрачено 22 метри шовкової тафти і шифону в різних кольорових варіаціях. Надзвичайним фактом є те, що сукня виповнена без жодної примірки та не знадобилось адаптування.

Відгуки про сукню написало багато глядачів і модних критиків у соціальних мережах. Вона була надзвичайно витонченою, унікальною та ніжною. Українська сукня - це не лише про вишивку, а й про кутюр, який може йти в один рівень біля відомих світових брендів!