Музейно-выставочный центр «Музей истории Киева» представляет проект «Kyїv art school»

11 Вересня 2022

6 квітня о 19.00 в Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва» відбудеться офіційне відкриття проекту «Kyїv art school», який передбачає проведення виставкових заходів в період з 2017 до 2020 року.

Мета проекту - пригадати столітню історію заснування Української академії мистецтв та зробити серію ретроспективних виставок знакових київських художників сучасності, які отримали професійну мистецьку освіту в Києві.

Проект відкриється великою персональною виставкою відомого художника-абстракціоніста – Петра Лебединця, що добре відомий як в Україні так і за кордоном. Митцю на зламі ХХ—ХХІ століття вдалося вдихнути нове життя у традиції європейського не фігуративного мистецтва.

Творчість Петра Лебединця відома соковитими фарбами, гармонією кольорів, загальною мелодикою композиції, його картини випромінюють відчуття нестримної, майже космічної енергії, їм притаманні широкі мазки та рельєфна фактура, художник зводить колір в абсолют і звільняє його від форми і сюжету, - говорить куратор проекту Дмитро Струк.

У наш час, коли багато майстрів Contemporary Art створюють твори, що передають відчуття тривоги і страху, Лебединець уникає драматичних колірних поєднань, особливо чорного, завдяки чому не руйнується позитивна образність його життєрадісних по духу картин. І в цьому їхня особлива чарівність та привабливість.

В усі часи мистецтво було найпотужнішим поштовхом розвитку культури. Приємно усвідомлювати, що роботи наших художників відомі не лише в Україні, а й далеко за її межами. Громадська ініціатива «Друге дихання» з радістю долучилася до організації даного проекту, щоб дати можливість киянам та гостям столиці ознайомитися з творчістю митців, - зазначила співорганізатор проекту, автор громадської ініціативи «Друге дихання» Вікторія Джарти.

В рамках проекту в «Музеї історії Києва», організатори запланували серію зустрічей та творчих вечорів з київськими художниками, галеристами та мистецтвознавцями.

Співорганізатор - Громадська ініціатива Вікторії Джарти «Друге дихання», Генеральний партнер – будівельно-інвестиційна компанія «ДІМ», освітній партнер – DEC Education, гастрономічний партнер офіційного відкриття виставки Галицька ресторація Lemberg, Fashion-партнер заходу - бренд бездоганних чоловічих сорочок .

Відкриття виставки – 6 квітня о 19:00, вхід за запрошеннями в МВЦ «Музей історії Києва» (вул. Б. Хмельницького, 7)